[sg_popup id=”4964″ event=”inherit”][/sg_popup]

Pralibel Kermt - Belgische Pralines en Lekkernijen
Kom langs of bestel via onze Webshop
Praliboetiek Kermt - Belgische Pralines en Lekkernijen
Kom langs of bestel via onze Webshop
previous arrow
next arrow
 

Onze pralines worden ingedeeld in functie van de vullingen.

Praliné

Hazelnoten en amandelen (40% tot 50%, geroosterd en gemalen) waar suiker aan toegevoegd is.  Het resultaat is zeer smeuïg.  Praliné is de meest geliefde chocoladevulling ter wereld.

Praliné Pralines

Gianduja

Gianduja is een zachte pasta van hazelnoten, chocolade en suiker.

Botercrème (+ manons)

Boter, gemengd met chocolade en suiker, waar aroma en alcohol aan worden toegevoegd.  Deze mix wordt opgeklopt wat het geheel lichter en luchtiger maakt.  Gezien het feit dat deze vulling voornamelijk uit echte boter bestaat is de houdbaarheid korter.

Pralines Botercème vullingen

Ganache

Chocolade gemengd met boter of room en suiker.  Alcohol en aroma worden toegevoegd om de gewenste smaak te verkrijgen.  Elke Pralibel-ganache wordt getypeerd door een intense zachtheid.

Karamel + Karamelganache

Gekarameliseerde suiker.  Karamelganache is een mélange van karamel en ganache.

Pralines Karamel en karamelanache vullingen

Marsepein

Een heerlijke mélange van amandelen en suiker.  Pralibel gebruikte enkel kwaliteitsmarsepein met minimaal 33% amandelen.

Pralines marsepein vulling

Vloeibare crème

Door het mengen van fondant suiker – met heel fijne kristallen – en 100% natuurlijke ingrediënten,  creëerde onze chocolatier een gamma fruitige en kruidige pralines.

Advokaat

Een heerlijk mengsel van eieren, chocolade, suiker en alcohol.

Pure chocolade producten

Sommige van onze referenties bestaan enkel uit witte, donkere of melkchocolade.  Deze hebben dus geen vulling, maar munten uit in de typische smaak van de Belgische kwaliteitschocolade.

Een speciale categorie van pralines zijn de desserts, de art deco pralines, de florines, de suikervrije pralines en bloom-pralines.

Dessertpralines

Dessertpralines zijn pralines geproduceerd in een plastic cylinder en bevatten meerdere lagen.  Naast de smaak en de geur is hier ook het visuele van groot belang.  De vullingen zijn vergelijkbaar met deze van de grote families.

Art deco pralines

Art deco pralines zijn pralines waarbij door gebruik te maken van de transfert techniek een figuur overgezet wordt van een bedrukt vel naar de praline. Zo kunnen er allerhande figuren als deco op pralines geplaatst worden. De deco wordt eerst gedrukt op het vel in spiegelbeeld.

Pralines Dessert Chocolates

Suikervrije pralines

Suikervrije pralines zijn pralines waar geen suiker aan toegevoegd werd. De suiker aanwezig in de pralines (zeer weinig) is afkomstig van de cacaobonen. In deze pralines wordt suiker vervangen door maltitol (een chemisch gemodificeerd product) of door Stevia (een natuurlijk suikerprodukt). Voor maltitolpralines wordt suiker hierdoor volledig vervangen. Voor Steviapralines wordt suiker vervangen door Stevia en vulstoffen. De vulstoffen zijn meestal polycarbonaten en inuline. Het nadeel van Steviapralines is dat er een lichte achtersmaak is van zoethout, een smaak die mee met Stevia in de praline terechtkomt.

adminVullingen